Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Në një tas përziejmë miellin me miellin e bajameve, shtojmë me sitë sodën dhe kripën.
Rrahim të bardhat e vezëve dukë përdorur rrahësin elektrik dhe i lëmë mënjanë.
Me rrahësin elektrik, rrahim të verdhat e vezëve me sheqerin për 5 minuta pastaj i shtojmë gjalpin, përzierjen e miellrave me sodën e kripën.
Shtojmë me kujdes, pjesë- pjesë, të bardhat e vezëve dhe i përziejmë me spatula.
Shtojmë gjysmën e kokrrave të rrushit, hedhim brumin në tavën e lyer më parë me gjalpë e miell.
Vendosim sipër brumit kokrrat e rrushit që kanë mbetur.
E pjekim për 40 minuta ose derisa kruajtësja e dhëmbëve të dalë e pastër kur të bëjmë provën.
Sipas dëshirës keku mund të zbukurohet me rrush dhe sheqer kur të ftohet plotësisht.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment