Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Në një tas përziejmë miellin me miellin e bajameve, shtojmë me sitë sodën dhe kripën.
Rrahim të bardhat e vezëve dukë përdorur rrahësin elektrik dhe i lëmë mënjanë.
Me rrahësin elektrik, rrahim të verdhat e vezëve me sheqerin për 5 minuta pastaj i shtojmë gjalpin, përzierjen e miellrave me sodën e kripën.
Shtojmë me kujdes, pjesë- pjesë, të bardhat e vezëve dhe i përziejmë me spatula.
Shtojmë gjysmën e kokrrave të rrushit, hedhim brumin në tavën e lyer më parë me gjalpë e miell.
Vendosim sipër brumit kokrrat e rrushit që kanë mbetur.
E pjekim për 40 minuta ose derisa kruajtësja e dhëmbëve të dalë e pastër kur të bëjmë provën.
Sipas dëshirës keku mund të zbukurohet me rrush dhe sheqer kur të ftohet plotësisht.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment