Kek i parezistueshëm me kakao dhe lëkurë portokalli
4 vezë
200 gr sheqer
230 ml qumësht
120 gr gjalpë
1 bustinë vanilje
Lëkurën e një portokalli
50 gr kakao
200 gr miell
2 lugë çaji pluhur pjekje
1.Bashkoni qumështin, gjalpin dhe lëkurën e portokallit në një tenxhere të vogël dhe vendoseni në zjarr të nxehte, por jo të valojë. 2.Ndërkohë, rrihni me rrahës elektrik vezët ,sheqerin, vaniljen e pak kripë derisa të krijohet një masë kremoze dhe me ngjyrë të qartë, rreth 5 min. 3.Bashkoni miellin,kakaon dhe pluhurin pjekës. 4.Përziejini me një lugë ,sitini dhe hidheni pjesë pjesë tek vezët e rrahura . 5.Përziejeni me kujdes me anë të një spatule nga poshtë lart . 6.Shtoni më pas përzierjen e nxehtë të qumështit duke e përzier me kujdes. 7.Masa do jetë si e ujshme. 8.Hidheni në një tavë të lyer më parë më gjalpë. 9.Futeni të piqet në furrë të paranxehur në 180 ° C për rreth 35 min ose derisa keku të rezultojë i thatë brenda. 10.Lëreni të ftohet plotësisht dhe më pas spërkateni me sheqer pluhur .
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment