Kek i parezistueshëm me kakao dhe lëkurë portokalli
4 vezë
200 gr sheqer
230 ml qumësht
120 gr gjalpë
1 bustinë vanilje
Lëkurën e një portokalli
50 gr kakao
200 gr miell
2 lugë çaji pluhur pjekje
1.Bashkoni qumështin, gjalpin dhe lëkurën e portokallit në një tenxhere të vogël dhe vendoseni në zjarr të nxehte, por jo të valojë. 2.Ndërkohë, rrihni me rrahës elektrik vezët ,sheqerin, vaniljen e pak kripë derisa të krijohet një masë kremoze dhe me ngjyrë të qartë, rreth 5 min. 3.Bashkoni miellin,kakaon dhe pluhurin pjekës. 4.Përziejini me një lugë ,sitini dhe hidheni pjesë pjesë tek vezët e rrahura . 5.Përziejeni me kujdes me anë të një spatule nga poshtë lart . 6.Shtoni më pas përzierjen e nxehtë të qumështit duke e përzier me kujdes. 7.Masa do jetë si e ujshme. 8.Hidheni në një tavë të lyer më parë më gjalpë. 9.Futeni të piqet në furrë të paranxehur në 180 ° C për rreth 35 min ose derisa keku të rezultojë i thatë brenda. 10.Lëreni të ftohet plotësisht dhe më pas spërkateni me sheqer pluhur .
Askush nuk e imagjinonte që një kompani gomash do të krijonte pa dashje hierarkinë më të frikshme të botës së gastronomisë. Po, po, Michelin, ajo e gomave që i shohim në çdo servis, është po ajo që sot i...
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Lini një koment