Kek i parezistueshëm me kakao dhe lëkurë portokalli
4 vezë
200 gr sheqer
230 ml qumësht
120 gr gjalpë
1 bustinë vanilje
Lëkurën e një portokalli
50 gr kakao
200 gr miell
2 lugë çaji pluhur pjekje
1.Bashkoni qumështin, gjalpin dhe lëkurën e portokallit në një tenxhere të vogël dhe vendoseni në zjarr të nxehte, por jo të valojë. 2.Ndërkohë, rrihni me rrahës elektrik vezët ,sheqerin, vaniljen e pak kripë derisa të krijohet një masë kremoze dhe me ngjyrë të qartë, rreth 5 min. 3.Bashkoni miellin,kakaon dhe pluhurin pjekës. 4.Përziejini me një lugë ,sitini dhe hidheni pjesë pjesë tek vezët e rrahura . 5.Përziejeni me kujdes me anë të një spatule nga poshtë lart . 6.Shtoni më pas përzierjen e nxehtë të qumështit duke e përzier me kujdes. 7.Masa do jetë si e ujshme. 8.Hidheni në një tavë të lyer më parë më gjalpë. 9.Futeni të piqet në furrë të paranxehur në 180 ° C për rreth 35 min ose derisa keku të rezultojë i thatë brenda. 10.Lëreni të ftohet plotësisht dhe më pas spërkateni me sheqer pluhur .
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
Ke pyetur ndonjëherë pse djathi zviceran ka ato vrima kaq të njohura? Për vite me radhë, fëmijët (dhe ndonjëherë edhe të rriturit) janë argëtuar me idenë e minjve të vegjël që kafshojnë djathin duke lënë boshllëqe pas tyre. Por...
A e dini se gocat e detit, këto krijesa të vogla që shumë prej nesh i shijojnë në një pjatë të freskët me limon, fshehin një sekret vërtet të pazakontë? Përtej shijes së tyre unike dhe reputacionit si afrodisiak,...
Lini një koment