Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
1.Fillimisht nisni me përgatitjen e qepëve duke i pastruar dhe qëruar.
2.Më pas grijini ato në rende ose pritini me thikë sa më hollë.
3.Në zjarr ndërkohë vendosni një tenxhere që të ngrohet dhe aty hidhni qepët e grira.
4.Shtoni kripën dhe përziejini me një lugë druri gjatë gjithë kohës në mënyrë që të mos ngjiten.
5.Kur qepa të fillojë të bëhet transparente shtoni gjalpin dhe mishin e prerë në thela.
6.Jepini shije me piper të kuq dhe të zi mishit të cilin duhet ta ktheni herë pas here që të skuqet në të gjitha anët.
7.Në fund shtoni 2 gota me ujë ose lëng perimesh dhe lëreni të ziejë gjella me kapak për 1 orë në zjarr të ulët.
8.Boçet e hudhrës pa i ndarë në thelpinj lajini dhe largoni papastërtitë e më pas shtojeni tek tenxherja.
9.Pasi të shtoni hudhrat lërini edhe për 30 minuta në zjarr e më pas shtoni uthullën.
10.Kur të jetë gati kavurmaja hiqeni nga zjarri dhe shërbejeni!
11.Zakonisht shoqërohet me pilaf, patate ose turshi.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment