1.Parangrohni furrën në 180 gradë celsius.
2.Merrni një tavë dhe vendosni një letër kuzhine.
3.Në një tas përzieni specin e kuq pluhur, kanellën, hudhrat, pak kripë, piper. I përzieni mirë dhe i lini mënjanë.
4.Lani dhe qëroni mirë karotat. I ndani në tri pjesë në formë vertikale. I kaloni karotat tek tasi dhe i përzieni mirë.
5.I vendosni tani tek tava dhe sipër i spërkasni me kanellë me ndihmën e një site.
6.I fusni karotat në furrë derisa të marin një ngjyrë kafe të artë. Shijojini duke i shtuar sipër erëzat tuaja të preferuara.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment