Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Shkrini gjalpin me vaj ulliri në një tigan të madh mbi nxehtësi mesatare.
Shtoni karkalecat dhe hudhrat dhe lerini të skuqen derisa karkaleca të marrin gjyrë të errët, rreth 3 minuta.
Hiqni karkaleca dhe vendosini në një pjatë.
Rritni nxehtësinë, pasta hidhni kungullin e njomë.
Përzijeni për rreth 45 sekonda, pastaj lereni kungullin në skajet e tiganit.
Hidhni misrin dhe gatuajeni për një minutë, pastaj shtyjeni atë në skajet e tiganit.
Hidhni domatet dhe gatuajini për 1 minutë duke u shtuar kripë dhe piper.
Pastaj hidhni sërish karkalecat.
Lerini karkalecat për rreth 1 minutë duke i përzier me të gjithë përbërësit pastaj derdhini mbi një pjatë të madhe.
Hidhni sipër borzilok dhe djathë parmixhano.
Gjithashtu shtrydhni pak limon për shije.
Këtë pjatë mund ta shoqëroni me oriz ose makarona.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment