Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Shkrini gjalpin me vaj ulliri në një tigan të madh mbi nxehtësi mesatare.
Shtoni karkalecat dhe hudhrat dhe lerini të skuqen derisa karkaleca të marrin gjyrë të errët, rreth 3 minuta.
Hiqni karkaleca dhe vendosini në një pjatë.
Rritni nxehtësinë, pasta hidhni kungullin e njomë.
Përzijeni për rreth 45 sekonda, pastaj lereni kungullin në skajet e tiganit.
Hidhni misrin dhe gatuajeni për një minutë, pastaj shtyjeni atë në skajet e tiganit.
Hidhni domatet dhe gatuajini për 1 minutë duke u shtuar kripë dhe piper.
Pastaj hidhni sërish karkalecat.
Lerini karkalecat për rreth 1 minutë duke i përzier me të gjithë përbërësit pastaj derdhini mbi një pjatë të madhe.
Hidhni sipër borzilok dhe djathë parmixhano.
Gjithashtu shtrydhni pak limon për shije.
Këtë pjatë mund ta shoqëroni me oriz ose makarona.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment