Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Në një tigan të madh të ngrohur mesatarisht shkrini gjalpin, pastaj shtoni vaj dhe miell.
Gatuajeni duke e nxitur vazhdimisht, deri sa të karamelizohet, rreth 10 minuta.
Shtoni qepë, speca, selino, dhe përzijini deri sa të zbuten, rreth 5 minuta.
Shtoni hudhër dhe sallam, pastaj shtoni erëzat, kripë dhe piper.
Më tej shtoni gjethe dafine, domatet e kuqe dhe supën e pulës.
Zvogëloni nxehtësinë dhe zieni derisa të trashet duke e nxitur herë pas here, rreth 1 orë.
Në 10 minutat e fundit të gatimit, shtoni karkalecat.
Pasi karkalecat të jenë gatuar provojeni për shije dhe rregullojini.
Shtoni qepët e njoma dhe shërbejeni me oriz të zier.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment