Karkaleca me oriz dhe suxhuk

Koha e përgatitjes: 20 min Koha e gatimit: 60 min

Ingredientët

  • 2 lugë gjalpë pa kripë
  • 2 lugë çaji vaj perimesh
  • 1/4 filxhan miell
  • 1 qepë të vogël të verdhë
  • 1 spec i gjelbër
  • 2 degë selino
  • 2 karafil hudhër
  • 12 copa suxhuk, në feta
  • 1 lugë çaji erëza
  • Kripë
  • Piper i zi
  • 1 fletë dafine
  • 15 copa domate të pjekura
  • 1 kuti supë pule
  • Karkaleca deti
  • 3 qepë të njoma
  • Oriz të bardhë

Udhëzimet

1

Në një tigan të madh të ngrohur mesatarisht shkrini gjalpin, pastaj shtoni vaj dhe miell.

2

Gatuajeni duke e nxitur vazhdimisht, deri sa të karamelizohet, rreth 10 minuta.

3

Shtoni qepë, speca, selino, dhe përzijini deri sa të zbuten, rreth 5 minuta.

4

Shtoni hudhër dhe sallam, pastaj shtoni erëzat, kripë dhe piper.

5

Më tej shtoni gjethe dafine, domatet e kuqe dhe supën e pulës.

6

Zvogëloni nxehtësinë dhe zieni derisa të trashet duke e nxitur herë pas here, rreth 1 orë.

7

Në 10 minutat e fundit të gatimit, shtoni karkalecat.

8

Pasi karkalecat të jenë gatuar provojeni për shije dhe rregullojini.

9

Shtoni qepët e njoma dhe shërbejeni me oriz të zier.

Lini një koment