Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tenxhere vini 3 gota ujë që të valojnë në nxehtësi të lartë.
Më pas hiqini kapakun dhe shtoni miell të bluar, 1 lugë çaji kripë dhe 1/2 lugë çaji piper.
Ulni nxehtësinë dhe përzijeni ujin më përbërësit për rreth 5 minuta.
Hiqeni tenxheren nga soba dhe lerëni të mbuluar me kapak të rrijë e ngrohtë.
Ndërkohë shtoni karkalecat e detit në ujin me kripë dhe piper.
Pastaj në një tigan shkrini 2 lugë gjelle gjalpë .
Shtoni karkalecat, hudhrat dhe specin e kuq dhe lërini për 3 - 4 minuta.
Hiqini nga soba dhe shtoni 2 lugë ujë, lëng limoni dhe majdanoz.
Perzijini mirë dhe më pas shtoni edhe ujin me kripë e pipër.
Pastaj hidheni në enën ku doni ta shërbeni dhe shoqërojeni me limon.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment