Lëkurat e portokallit, por në përgjithësi të të gjitha agrumeve, mund të përdoren në mënyrë efikase për receta të ndryshme për fëmijë dhe jo vetëm: karamelet me agrume, janë shumë të shijshme, të thjeshta dhe të shëndetshme nëse nuk e ekzagjeroni me sheqerin. Janë perfekte për t’u shërbyer pasdite ose në fund të vakteve. Më poshtë do të gjeni recetën e karameleve me lëkura portokalli të cilat mund t’i zëvendësoni edhe me lëkura limoni, mandarinash ose qitroje.
Përbërësit:
Lëkura e 1 kg portokajsh
1 gotë sheqer
Për t’i kompletuar (opsionale)
Lëkurë portokalli
Copëza çokollate
Gjethe menteje
Përgatitja:
Prisni lëkurat e lara të portokajve dhe shtojini në një tenxhere bashkë me sheqerin dhe gjysmë gote ujë.
Përziejini në zjarr të lartë duke i trazuar vazhdimisht. Ulni flakën dhe duke bërë kujdes të mos digjet sheqeri, lërini të gatuhen derisa të përftohet një karamel i butë.
Hidheni përbërjen në një letër furre të palosur, mbulojeni me gjysmën tjetër dhe hapeni me një petëz sa më shumë të jetë e mundur.
Lëreni të ftohet në frigorifer për 30 minuta, më pas priteni përbërjen në kuadrate dhe jepuni karameleve formën e dëshiruar (kon, kube, forma sfere). Sipërfaqja e tyre do të jetë ngjitëse prandaj, ju këshillojmë t’i kaloni në lëkurë portokalli të freskët, copëza çokollate ose gjethe menteje.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Lini një koment