Lëkurat e portokallit, por në përgjithësi të të gjitha agrumeve, mund të përdoren në mënyrë efikase për receta të ndryshme për fëmijë dhe jo vetëm: karamelet me agrume, janë shumë të shijshme, të thjeshta dhe të shëndetshme nëse nuk e ekzagjeroni me sheqerin. Janë perfekte për t’u shërbyer pasdite ose në fund të vakteve. Më poshtë do të gjeni recetën e karameleve me lëkura portokalli të cilat mund t’i zëvendësoni edhe me lëkura limoni, mandarinash ose qitroje.
Përbërësit:
Lëkura e 1 kg portokajsh
1 gotë sheqer
Për t’i kompletuar (opsionale)
Lëkurë portokalli
Copëza çokollate
Gjethe menteje
Përgatitja:
Prisni lëkurat e lara të portokajve dhe shtojini në një tenxhere bashkë me sheqerin dhe gjysmë gote ujë.
Përziejini në zjarr të lartë duke i trazuar vazhdimisht. Ulni flakën dhe duke bërë kujdes të mos digjet sheqeri, lërini të gatuhen derisa të përftohet një karamel i butë.
Hidheni përbërjen në një letër furre të palosur, mbulojeni me gjysmën tjetër dhe hapeni me një petëz sa më shumë të jetë e mundur.
Lëreni të ftohet në frigorifer për 30 minuta, më pas priteni përbërjen në kuadrate dhe jepuni karameleve formën e dëshiruar (kon, kube, forma sfere). Sipërfaqja e tyre do të jetë ngjitëse prandaj, ju këshillojmë t’i kaloni në lëkurë portokalli të freskët, copëza çokollate ose gjethe menteje.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment