Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Kalconet me rikota janë një recetë me origjinë pulieze që me kalimin e kohës ka pasur ndryshime të shumta. Madje disa preferojnë ta kombinojnë edhe me ragu ose salcë domatesh. Gjëja më themelore në këtë pjatë është thjeshtësia e saj në përgatitje dhe ushqyerja që garanton.
Zini brumin me ujë të vakët, vezët, vajin e kripën dhe formoni një top. Më pas lëreni mënjanë dhe filloni të përgatisni mbushjen duke i grirë qepët dhe duke i skuqur në pak vaj. Shtojuni nga pak ujë e kripë pak nga pak derisa të zbuten mirë. Hiqini nga zjarri dhe lërini mënjanë.
Punoni rikotën me sheqerin dhe shtoni qepët e skuqura së bashku me 4 vezët. Ndani masën në dy pjesë, ku njëra të jetë më e madhe se tjetra dhe këtë të fundit hapeni me një petëz mbi banakun e spërkatur me miell.
Vendoseni petën në një tepsi të lyer me vaj dhe të spërkatur me miell. Shtroni qepët dhe përbërjen me rikota. Mbulojeni me petën tjetër duke i mbyllur mirë anët.
Lyejeni sipërfaqen me pak vaj dhe një vezë të rrahur me sheqer.
Piqeni në furrë të ngrohur në 200 gradë për 30 minuta.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment