Ka 11% më shumë fibra sesa ai i zakonshmi! Si të bëni vetë miellin prej tërshëre
Për të bërë miellin e tërshërës ju duhet vetëm blenderi dhe tërshëra. Po, kaq e thjeshtë është!
Është shumë i mirë për të ulur kolesterolin, ka 11% më shumë fibra sesa mielli i zakonshëm, plus që përmban hekur, kalcium dhe ju mban të ngopur për një kohë të gjatë.
Ky lloj mielli madje është pa gluten, por i jep një shije të mirë gatimeve tuaja.
Fillojmë?
Merrni një gotë tërshërë të thjeshtë.
E fusni në blender dhe e trazoni për 30-60 sekonda, derisa të arrijmë konsistencën që duam.
Ruajeni në kavanoza qelqi të mbyllur në temperaturë dhome.
Nëse doni të zgjasë më gjatë mund ta ruani në frigorifer deri në 3 muaj, ose në ngrirje deri në 6 muaj./neps.al
Ngrohni 2 lugë gjelle vaj në një tigan mbi nxehtësinë mesatare dhe skuqni qepën butësisht për 10-12 minuta. Shtoni hudhrat dhe specin djegës dhe gatuajeni për 1 min. Hidhni domatet dhe sheqerin dhe i kriposni sipas shijes. Ziejini...
Ngrohni furrën në 200C. Në një sipërfaqe të lyer pak me miell, hapeni brumin në pak më të vogël se një drejtkëndësh A4. Rrëshqiteni në një tepsi, lyejeni me vezën e rrahur dhe gatuajeni për 20 minuta ose derisa...
Ngroheni furrën në 200C. Në një tavë pjekje rregulloni copat e pulës, copat e qepës, hudhrën, fetat e limonit, shpargujt dhe bizelet në një shtresë të vetme, më pas spërkatni mbi to rigon, spërkatini me vaj ulliri dhe shtoni...
Lini një koment