Ju duhen vetëm pak minuta që të bëni vetë gjalpin e bajameve!
600g bajame të freskëta pa kripë
1.Si fillim ngrohni furrën në 150-160 gradë C.
2.Në një tavë vendosni një letër pjekjeje dhe aty shtroni bajamet.
3.Piqini bajamet për 20 minuta derisa të shihni që të kenë marrë pak ngjyrë të lehtë.
4.Më pas largojini nga furra dhe lërini që të ftohen pak për disa minuta.
5.Tani kalojini në mikser apo blender dhe punojini derisa të formoni masën kremoze.
6.Herë pas here sigurohuni që copëzat e bajameve që hapen në anët e mikserit t’i mblidhni në mes.Diçka e tillë do të mundësojë që gjalpi juaj të jetë i plotë dhe i njëtrajtshëm.
7.Nëse doni t’i jepni një shije të ëmbël mund të shtoni në blender 3-4 hurma Arabe.
8.Këtë gjalpë mund ta përdorni për të shoqëruar bukën në mëngjes, mund ta shtoni tek recetat tuaja të ëmbëlsirave por edhe me fruta të freskëta.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment