Ju duhen vetëm pak minuta që të bëni vetë gjalpin e bajameve!
600g bajame të freskëta pa kripë
1.Si fillim ngrohni furrën në 150-160 gradë C.
2.Në një tavë vendosni një letër pjekjeje dhe aty shtroni bajamet.
3.Piqini bajamet për 20 minuta derisa të shihni që të kenë marrë pak ngjyrë të lehtë.
4.Më pas largojini nga furra dhe lërini që të ftohen pak për disa minuta.
5.Tani kalojini në mikser apo blender dhe punojini derisa të formoni masën kremoze.
6.Herë pas here sigurohuni që copëzat e bajameve që hapen në anët e mikserit t’i mblidhni në mes.Diçka e tillë do të mundësojë që gjalpi juaj të jetë i plotë dhe i njëtrajtshëm.
7.Nëse doni t’i jepni një shije të ëmbël mund të shtoni në blender 3-4 hurma Arabe.
8.Këtë gjalpë mund ta përdorni për të shoqëruar bukën në mëngjes, mund ta shtoni tek recetat tuaja të ëmbëlsirave por edhe me fruta të freskëta.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment