Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Me një çekiç kuzhine shtypni mirë filetot e pulës.
I marinoni me kripë e piper dhe i vendosni në skarë për 5-7 minuta.
Njëkohësisht vendosni edhe poromodorinit e ndarë përgjysmë, kungujt, karotat dhe rrepat.
Në një pjatë të pastër vendosni rukolën e larë. I shtoni vaj ulliri, kripë dhe açeto.
Anash vendosni perimet e pjekura dhe në fund vendosni fileton e pulës të ndarë në rripa të hollë.
Shtrydhni sipër limonin për një shije më joshëse. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment