Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Në një tenxhere të madhe mbi nxehtësinë mesatare hidhni proshutën për të gatuar deri sa të bëhet krokante.
Transferojeni në një pjatë të veshur me letër.
Shtoni qepë, selino, dhe karrota në tenxhere dhe gatuajini deri sa të zbuten.
Pastaj shtoni hudhër dhe gatuajini për 1 minutë .
Shtoni supën e viçit dhe gatuajeni deri sa të marrë ngjyrë kafe, rreth 6 minuta.
Thajeni nha vaji i tepërt dhe shtoni kripë dhe piper.
Hidhni në mustardë, supë dhe domatet e grira.
Lerini të ziejnë rreth 10 minuta.
Ulni nxehtësinë dhe shtoni djathin dhe miellin.
Gatuajini derisa djathi të shkrihet dhe supa të trashet, rreth 15 minuta.
Shërbejeni me proshutë, djathë, turshi dhe farat e susamit.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment