Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Në një tenxhere të madhe mbi nxehtësinë mesatare hidhni proshutën për të gatuar deri sa të bëhet krokante.
Transferojeni në një pjatë të veshur me letër.
Shtoni qepë, selino, dhe karrota në tenxhere dhe gatuajini deri sa të zbuten.
Pastaj shtoni hudhër dhe gatuajini për 1 minutë .
Shtoni supën e viçit dhe gatuajeni deri sa të marrë ngjyrë kafe, rreth 6 minuta.
Thajeni nha vaji i tepërt dhe shtoni kripë dhe piper.
Hidhni në mustardë, supë dhe domatet e grira.
Lerini të ziejnë rreth 10 minuta.
Ulni nxehtësinë dhe shtoni djathin dhe miellin.
Gatuajini derisa djathi të shkrihet dhe supa të trashet, rreth 15 minuta.
Shërbejeni me proshutë, djathë, turshi dhe farat e susamit.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment