Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
1.Hiquni bërthamat qershive pa i prerë përgjysmë.
2.Verini në një tenxhere së bashku me sheqerin dhe 150 ml ujë.
3.Ngrohini në zjarr të ngadaltë, derisa të tretet sheqeri dhe qershitë të jenë zbutur.
4.Më pas hiqini nga zjarri dhe hidhini qershitë, me gjithë lëngun e përfituar, në një shishe të madhe.
5.Shtoni sasinë e vodkës së rekomanduar dhe përziejeni mirë.
6.Lëreni shishen për 4 javë në frigorifer në pozicion të shtrirë.
7.Nëse dëshironi që vodka juaj të jetë akull e ftohtë futeni për pak kohë në ngrirje.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment