Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Merrni një tavë dhe visheni me letër furre.
Shkrini në një tas rezistent sipër një tenxhereje me ujë që vlon, pa prekur ujin 120 gr çokollatë bashkë me gjalpin.
Pasi të jetë përbërja të bëhet homogjene shtojini me radhë duke i rrahur heqerin, miellin, majanë dhe vezët.
Përziejeni derisa të përftoni një masë homogjene, pa u fryrë.
Hidheni masën në tavën e përgatitur më parë dhe futeni në furrë me 160 gradë për rreth 25 minuta. Kontrolloni pjekjen me një kunjë dhëmbësh; zhyteni dhe nxirreni dhe nëse kunji del i pastër, brownie është gati.
Nxirreni brownie nga furra dhe spërkateni me çokollatën e mbetur thërrmuar në grimca, të përhapur kudo njëlloj.
Pas pak minutash ftohjeje, priteni brownie-n në katrorë.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment