Sugjerojmë:

Involtini me proshutë dhe mozzarella

Involtini me proshutë dhe mozzarella

Persona: 6
Koha e përgatitjes: 10 minuta Koha e gatimit: 10 minuta

Keni ftuar miq në shtëpi dhe në frigorifer keni proshutë dhe mozzarella? Ja se si t’i surprizoni ata me një recetë fare të thjeshtë:

Ingredientët

  • 3 feta proshutë e pjekur
  • 3 feta proshutë krudo
  • 6 topa të vegjël mozzarella
  • Bar qepe

Udhëzimet

1

Shtroni fetat e proshutës krudo në një dërrasë mishi ose plan pune. Vendosni sipër secilës një top mozzarella dhe pak bar qepe të grirë.

2

Rrotullojini fetat e proshutës krudo duke formuar involtini dhe fiksojini me një ose dy kunja dhëmbësh. Bëni të njëjtën procedurë edhe me fetat e tjera të proshutës krudo.

3

Më pas hapni në planin e punës fetat e proshutës së pjekur. Vendosni mbi secilën nga një top mozzarella dhe pak bar qepe të grirë. Formoni involtini duke i mbyllur me kunja dhëmbësh.

4

Piqini në furrë të ngrohur në 150 gradë dhe piqini për 10 minuta. Servirini involtini-t në pjata individuale dhe shërbejini me bar qepe.

Lini një koment