I gatuar me kërpudha, majdanoz dhe domate, rizoto s’mund të ishte më i shijshëm!
1.Ngroheni vajin dhe gjalpin në një tigan të madh të thellë.
2.Shtoni qepën dhe gatuajeni butësisht për 5 minuta derisa të zbutet.
3.Shtoni kërpudhat dhe hudhrën dhe gatuajeni butësisht për 2-3 minuta.
4.Shtoni orizin dhe mbulojeni me përzierjen e qepëve dhe kërpudha.
5.Hidhni pak verë dhe gatuajeni mbi një nxehtësi mesatare për rreth 3 minuta, duke e nxitur herë pas here.
6.Ulni nxehtësinë dhe shtoni domatet dhe 125 ml lëng dhe gatuajeni për rreth 5 minuta derisa lëngu të absorbohet.
7.Shtoni sërish 125 ml lëng dhe vazhdoni të gatuani derisa të thithet.
8.Përsëriteni me lëngun e mbetur derisa të gjithë të absorbohen dhe orizi të zbutet. Shtoni pak majdanoz dhe gjysmen e djathit parmixhano. Marinojeni për shije. Hidhni dhe spinaq mbi rizoto. Mbulojeni dhe gatuajeni butësisht për 4-5 minuta derisa spinaqi të zbutet komplet. Shërbejeni menjëherë me parmixhanon e mbetur.
Ke pyetur ndonjëherë pse djathi zviceran ka ato vrima kaq të njohura? Për vite me radhë, fëmijët (dhe ndonjëherë edhe të rriturit) janë argëtuar me idenë e minjve të vegjël që kafshojnë djathin duke lënë boshllëqe pas tyre. Por...
A e dini se gocat e detit, këto krijesa të vogla që shumë prej nesh i shijojnë në një pjatë të freskët me limon, fshehin një sekret vërtet të pazakontë? Përtej shijes së tyre unike dhe reputacionit si afrodisiak,...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
Lini një koment