1.Pritini patatet e ëmbla në copa të gjata dhe të holla dhe hidhini në një fletë të madhe pjekje, me vaj ulliri, 1 lugë çaji spec djegës dhe kripë. 2.Futini të piqen në 220 gradë për 20- 25 minuta. 3.Në një enë hidhni gjoksin e pulës me gjalpë, hudhër, majdanoz, spec djegës dhe kripë. 4.Copëtojeni në 4 copa të vogla dhe futeni ta piqni 12-15 minuta në 120 gradë. 5.Përzjeni avokado me lëng limoni. 6.Merrni bukën me drithëra dhe hapeni në mes duke vendosur avokado, domate, kastravec, sallatë dhe lakër sipas dëshirës. 7.Hidhni mishin brenda dhe sherbejeni me patate të skuqura.
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
Ke pyetur ndonjëherë pse djathi zviceran ka ato vrima kaq të njohura? Për vite me radhë, fëmijët (dhe ndonjëherë edhe të rriturit) janë argëtuar me idenë e minjve të vegjël që kafshojnë djathin duke lënë boshllëqe pas tyre. Por...
A e dini se gocat e detit, këto krijesa të vogla që shumë prej nesh i shijojnë në një pjatë të freskët me limon, fshehin një sekret vërtet të pazakontë? Përtej shijes së tyre unike dhe reputacionit si afrodisiak,...
Lini një koment