1 lugë gjelle salcë speci të kuq (hot pepper sauce)
1 lugë çaji paprika
½ lugë çaji hudhër e grirë imët
2 filxhanë djathë Cheddar i verdhë, i grirë hollë
1 kërcell nga një spec i gjelbër (për bishtin e “kungullit”)
Crackers për servirje
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni.
Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati.
Përziej djathërat. Në një procesor ushqimi bashko djathin kremoz, salcën e specit, paprikën dhe hudhrën. Përpunoji derisa masa të bëhet homogjene.
Shto djathin Cheddar. Hidh 1½ filxhan nga djathi i grirë dhe përpuno derisa të përzihet mirë, por pa u tretur plotësisht.
Formo bazën. Shpërndaj rreth 3 lugë gjelle nga djathi i mbetur në një sipërfaqe të mbuluar me letër plastike (në formë rrethi rreth 10 cm). Sipër vendos një kupë të rrumbullakët nga përzierja e djathit.
Mbulo me djathë. Spërkat sipërfaqen me pjesën tjetër të djathit të grirë.
Mbështill. Mblidh letrën plastike përreth masës së djathit, duke e shtrënguar fort në formë topthi. Nëse duhet, përdor edhe një shtresë tjetër plastike për ta bërë më kompakte.
Krijo formën e kungullit. Vendos 4 shirita të gjerë gome përreth topthit, në mënyrë të barabartë, që të formohen vijat karakteristike të kungullit. Nëse gomat janë shumë të holla, mbështilli dyfish.
Ftoh. Vendose topthin në frigorifer për të paktën 3 orë, që shijet të bashkohen dhe djathi kremoz të forcohet.
Dekoro dhe shërbe. Hiq gomat dhe letrën plastike. Vendos bishtin e specit sipër, duke e shtypur lehtë për ta fiksuar. Shërbeje me crackers.
Rezultati është një antipastë e shijshme dhe vizualisht argëtuese që do të bëjë përshtypje në çdo tryezë festive!
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
Komento