Ngrohni furrën në 180 gradw dhe shtroni 2 tava pjekjeje me letër furre.
Në një tas të madh të një mikseri ose duke përdorur një mikser elektrik dore, kremojeni së bashku gjalpin e zbutur dhe sheqerin pluhur. Shtoni ujin e trëndafilit dhe rrihni derisa të tretet.
Shtoni miellin gradualisht dhe përdorni një lugë druri ose spatull gome për ta përzier derisa të kombinohen mirë. Ju mund të përdorni duart tuaja nwse brumi duket i thërrmuar. Ftoheni brumin në frigorifer për një orë.
Ndani brumin në topa me madhësi sa njw lugë gjelle. Bëni 20-24 topa.
Vendosni topat në tepsi të përgatitur, duke i renditur në mënyrë që të jenë rreth 2 centimetra larg njëri-tjetrit.
Përdorni gishtin e madh për të bërë një hapje në qendër të biskotës dhe shtoni rreth gjysmë luge çaji reçel brenda.
Piqni për 8-10 minuta ose derisa biskotat të jenë të forta, të zgjerohen pak dhe fundet të kenë marrë një ngjyrë të lehtë të artë.
Ftoheni në tepsi për 10 minuta, më pas kalojini në raftet e telit që të ftohen plotësisht.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Komento