Ngrohni furrën në 180 gradw dhe shtroni 2 tava pjekjeje me letër furre.
Në një tas të madh të një mikseri ose duke përdorur një mikser elektrik dore, kremojeni së bashku gjalpin e zbutur dhe sheqerin pluhur. Shtoni ujin e trëndafilit dhe rrihni derisa të tretet.
Shtoni miellin gradualisht dhe përdorni një lugë druri ose spatull gome për ta përzier derisa të kombinohen mirë. Ju mund të përdorni duart tuaja nwse brumi duket i thërrmuar. Ftoheni brumin në frigorifer për një orë.
Ndani brumin në topa me madhësi sa njw lugë gjelle. Bëni 20-24 topa.
Vendosni topat në tepsi të përgatitur, duke i renditur në mënyrë që të jenë rreth 2 centimetra larg njëri-tjetrit.
Përdorni gishtin e madh për të bërë një hapje në qendër të biskotës dhe shtoni rreth gjysmë luge çaji reçel brenda.
Piqni për 8-10 minuta ose derisa biskotat të jenë të forta, të zgjerohen pak dhe fundet të kenë marrë një ngjyrë të lehtë të artë.
Ftoheni në tepsi për 10 minuta, më pas kalojini në raftet e telit që të ftohen plotësisht.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Komento