Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ky është një ndër variantet më interesante dhe më të shijshme të gulashit, bashkon shumë shije me njëra-tjetrën dhe i finalizon në një variant unik si ky:
Qëroni qepët dhe lajini mirë bashkë me specat. Këto të fundit pritini për së gjati dhe hiquni bishtin e pjesët e brendshme, pritini në shirita dhe më pas në kuadrate. Prisni qepët, prisni sallon në feta dhe më pas në shirita të hollë.
Prisni mishin e viçit në copa me 3-4 cm për çdo anë, kalojini në miell dhe shkrini gjalpin në një tenxhere. Më pas shtoni sallon dhe skuqeni në zjarr të ulët. Shtoni qepët e njoma dhe lërini të skuqen për dy minuta në zjarr të ulët.
Shtoni specat pastaj dhe kaurdisini për disa minuta. Ngrini zjarrin, shtoni mishin, farat e kumnit të cilat i keni shtypur lehtë në mortajë, hudhrën e qëruar e të shtypur, gjethen e larë të dafinës e piperin dhe skuqini për disa minuta duke i përzier me një lugë druri.
Shtoni salcën e domates në një tigan me gjysmë litri brodo të nxehtë të përgatitur me kubin e koncentratit, shtojeni në tenxhere me mishin, rregullojeni me kripë, mbulojeni dhe lëreni të ziejë për 2 orë në zjarr të ulët, duke e përzier herë pas here për të mos ngjitur. Vazhdoni të shtoni brodo nëse shihni se gjella thahet.
Përgatisni purenë. Lani patatet, vendosini në një tenxhere me ujë të ftohtë të kripur, vendosini të ziejnë dhe lërini të gatuhen derisa të zbuten. Kullojini dhe qërojini. Sa janë akoma të nxehta, kalojini në shtypësen e patateve derisa të bëhen pure. Shtoni aty gjalpin e prerë në copa përziejini mirë derisa të shkrihen mirë me njëra-tjetrën, rregullojini me kripë e piper dhe arrë moskat. Vendoseni tenxheren në zjarr të ulët, shtoni qumështin e nxehtë dhe vazhdoni ta zieni për 5-6 minuta purenë duke e përzier me një pirun ose rrahëse vezësh.
Ndërkohë që gulashi është gati, shpërndajeni nëpër pjata, kompletojini porcionet me purenë e ngrohtë dhe shërbejeni menjëherë.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment