Guacamole, receta tipike e salcës së famshme meksikane
Salca guacamole është një krem i shijshëm i ftohtë me bazë avokadoje. Shoqëron tortilla-t tradionale dhe disa prej pjatave më të famshme të kuzhinës meksikane si fajitas, chips, etj.
Le të shohim recetën hap pas hapi:
Ndani përgjysmë një avokado të pjekur për së gjati, hiqni bërthamën dhe qëroni dy gjysmat e frutit.
E përzieni avokadon me lëngun e limonit ose limen që të mos nxihet. Ndani përgjysmë edhe një domate, hiqini ujin dhe farat. Priteni në kubikë të vegjël.
Kalojeni avokadon në mikser bashkë me qepën e grirë, kripë, piper, disa pika lëng limoni ose lime, disa pika tabasco dhe pak vaj ulliri. Shtoni tek kremi edhe domatet e prera në kubikë të vegjël dhe lëreni guacamole-n të pushojë për 30 minuta.
Spërkateni sipërfaqen me fletëza bajamesh dhe copat e specit të freskët të prerë në feta të holla. Shijojeni, salca është gati!
Ngrohni 2 lugë gjelle vaj në një tigan mbi nxehtësinë mesatare dhe skuqni qepën butësisht për 10-12 minuta. Shtoni hudhrat dhe specin djegës dhe gatuajeni për 1 min. Hidhni domatet dhe sheqerin dhe i kriposni sipas shijes. Ziejini...
Ngrohni furrën në 200C. Në një sipërfaqe të lyer pak me miell, hapeni brumin në pak më të vogël se një drejtkëndësh A4. Rrëshqiteni në një tepsi, lyejeni me vezën e rrahur dhe gatuajeni për 20 minuta ose derisa...
Ngroheni furrën në 200C. Në një tavë pjekje rregulloni copat e pulës, copat e qepës, hudhrën, fetat e limonit, shpargujt dhe bizelet në një shtresë të vetme, më pas spërkatni mbi to rigon, spërkatini me vaj ulliri dhe shtoni...
Lini një koment