Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Në një tavë të sheshtë kombinoni tërshërët, bajamet, lajthitë, kanellën, farat e linit dhe arrën e moskatit dhe përzijini mirë.
Ndërkohë në një enë kombinoni 150 gram mjaltë me një lugë gjelle vaj ulliri.
I përzieni mirë dhe ia shtoni sipër tavës.
Shtoni edhe rrushin e thatë.
Vendoseni tavën në furrë për 15 minuta në temperaturë 180 gradë.
Pasi të jetë gati, sipas dëshirës mund ta ruani masën në një kavanoz dhe ta konsumoni sa herë që dëshironi me një tas të vogël me qumësht.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment