Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1.Pastroni specat duke u hequr bishtin dhe farat me kujdes, pa u prishur formën. Lajini me ujë të bollshëm.
2.I vendosim specat në tenxheren me presion, u hedhim kripën, kokrrat e piperit, thelpinjtë e qëruar të hudhrës.
3.Thelpinjtë mund t’i lini të plotë ose të prerë, sipas dëshirës. Shtojmë gjethet e dafinës.
4.Më pas shtojmë vajin e ullirit dhe uthullën e cila mund të jetë uthull rrushi ose molle.
5.Mbylleni tenxheren me presion dhe vendoseni në zjarr mesatar.
6.Pas pak minutash, tenxherja fillon zhurmën karakteristike të presionit.
7.Nga ky moment lereni të qëndrojë edhe 2-3 minuta të tjera në zjarr e më pas hiqeni.
8.Specat gogozhare duhet të jenë gati, por kontrollojeni me nje pirun nëse është fortësia që doni.
9.Nëse i preferoni më të buta mund t’i lini dhe 2-3 minuta të tjera në zjarr duke bërë kujdes të mos e lini më shumë pasi mund të digjen.
10.Pasi ftohen, mund t’i shtoni vaj ulliri dhe uthull gjatë servirjes nëse dëshironi.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment