Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 375 gradë.
Përdorni një thikë të mprehtë për të ndarë në feta çdo fileto pule horizontalisht për të formuar një xhep.
Fërkoni pulën me vaj në të dyja anët, pastaj shtoni kripë, piper, pluhur hudhre, paprikë, dhe erëzat dhe përdorni gishtat për të marinuar mishin e pulës.
Hapni xhepin dhe vendosni dy feta djathi provolone, pastaj 3-4 copa shparguj dhe së fundi shtoni me 1 / 4 djathë parmixhano dhe mbylleni xhepin me kunj.
Shkrini gjalpin në një tigan të madh në nxehtësi mesatare.
Sapo të shkrihet gjalpi, shtoni mjaltin.
Menjëherë shtoni mishin dhe gatuajeni për rreth 2 minuta sa të marrë ngjyrë kafe, pastaj gatuajeni 2 minuta dhe në anën tjetër.
Shtoni disa feta limoni mbi mishin.
Piqni në furrë të nxehtë për 15-25 minuta derisa djathi është shkrirë dhe shpargujt janë zbutur.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment