Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Marinoni mishin e pulës me kripë dhe piper.
Në një tigan të madh, ngrohni 1 lugë gjelle vaj mbi nxehtësinë mesatare dhe lereni mishin deri sa të marrë ngjyrë kafe.
Transferojeni në një tenxhere të ngadaltë.
Në të njëjtin tigan, ngrohni vajin e mbetur mbi nxehtësinë mesatare dhe skuqni qepën.
Shtoni specin jeshil, hudhër, rigon dhe qimnon dhe gatuajeni 2 minuta.
Lërini të zihen në tenxhere të ngadaltë.
Në një tas hidhni 1 filxhan fasule dhe përzjeni me përzierjen e pulës.
Gatuajeni të mbuluar në nxehtësi të ulët për disa orë.
Përzijini para se të shërbeni.
Shtoni pak djathë sipër dhe sherbejeni me perimet e lartpermendura.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment