Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ngrohni 2 lugë vaj në një tigan mbi nxehtësi të mesme.
Shtoni qepët dhe gatuajini rreth 3 minuta.
Shtoni hudhër dhe gatuajeni 2 minuta më shumë.
Shtoni domatet, sheqerin, kripën dhe ujë 1/3 filxhan dhe gatuajini deri sa të trashet pak, rreth 20 minuta.
Shtoni gjalpë dhe përzijeni deri sa të shkrihet.
Transferoni salcën në një blender dhe bëjeni pure.
Ngroheni furrën në 375 °.
Vendoseni miellin dhe vezët në enët e veçanta të cekëta.
Miksoni thërrimet e bukës me 1/4 filxhan parmixhano në një pjatë të cekët.
Pastaj shtoni kripë dhe piper.
Hidhni mishin e pulës në miell, pastaj zhyteni në vezë, kalojeni tek thërrimet e bukës dhe transferim në një pjatë.
Nxehtësia 3 lugë çaji vaj në një tigan mbi nxehtësinë mesatare dhe shtoni mishin e pulës.
Skuqeni 3-4 minuta, pastaj transferojeni në një fletë pjekje.
Përhapeni 1 filxhan salcë në një pjatë dhe lyejeni mishin e pulës nga të dyja anët.
Hidhni sipër çdo cope mishi mocarela, nga një lugë salcë dhe djathë parmixhano.
Futeni mishin në furrë dhe lereni të gatuhet rreth 15 minuta.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment