Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Në një tas të madh hidhni së bashku djathë krem, djathë çedar, qepët jeshile, hudhër, specin jeshil dhe marinojini me kripë dhe piper.
Bëni një xhep në anën e çdo cope gjoks pule.
Mishin e pulës mbusheni me përzierjen e djathit krem.
Vendosni 3 feta proshutë në një bord prerjeje.
Vendosini copat e proshutës sipër mishit të pulës.
Ngroheni një tigan të madh hekuri mbi nxehtësinë mesatare.
Shtoni pulën e mbushur me proshutë dhe marinojeni me më shumë piper.
Gatuajeni derisa proshuta dhe mishi i pulës të marrë ngjyrë kafe, 10 minuta në secilin krah.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment