Sugjerojmë:

Gjoks pule i mbushur me djathë, qepë dhe proshutë

Ingredientët

  • 6 copa krem djathi i zbutur
  • 1 filxhan djathë çedar
  • 1/3 filxhan qepë të njoma
  • 2 karafil hudher
  • 1 spec jeshil
  • Kripë
  • Piper i zi
  • 4 copa mish pule
  • 12 feta proshutë

Udhëzimet

1

Në një tas të madh hidhni së bashku djathë krem, djathë çedar, qepët jeshile, hudhër, specin jeshil dhe marinojini me kripë dhe piper.

2

Bëni një xhep në anën e çdo cope gjoks pule.

3

Mishin e pulës mbusheni me përzierjen e djathit krem.

4

Vendosni 3 feta proshutë në një bord prerjeje.

5

Vendosini copat e proshutës sipër mishit të pulës.

6

Ngroheni një tigan të madh hekuri mbi nxehtësinë mesatare.

7

Shtoni pulën e mbushur me proshutë dhe marinojeni me më shumë piper.

8

Gatuajeni derisa proshuta dhe mishi i pulës të marrë ngjyrë kafe, 10 minuta në secilin krah.

Lini një koment