Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Nxehim më parë furrën në 180ºC.
Presim dhe pastrojmë mirë gjethet e lakrës, presim karrotat, qërojmë dhe presim imët hudhrat.
Shtypim bajamet, pastaj i thekim derisa të marrin ngjyrë të artë. Marrim koprën pastaj presim në kubikë fetat e djathit.
Nxehim vajin në tigan në temperaturë pak mbi mesataren dhe i trazojmë për pak minuta gjethet e lakrës dhe karrotat.
Shtojmë hudhrën, farat e qimnonit dhe pak ujë.
I përziejmë, pastaj i mbulojmë me kapak dhe i lemë të gatuhen butësisht derisa perimet të jenë zbutur, për pesë minuta.
I përziejmë shpesh, duke iu shtuar ujë.
Marrim gjethet e lakrës në ujin e zier me kripë për 2 deri në 3 minuta, i kullojmë dhe i shtrijmë në një dërrasë për gatim.
Mbushim me bajame, kopër dhe me djathë mikserin e perimeve, pastaj hedhim tre lugë nga përzierja në qendër të çdo gjetheje.
I mbështjellim dhe i vendosim, duke lënë damarët e gjetheve të lakrës poshtë, në një pjatë pjekjeje.
I spërkasim me vaj, i mbulojmë dhe i lemë të piqen për 15 minuta.
I shërbejmë, duke iu hedhur sipër bajame.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment