1.Në një tenxhere me pak vaj skuqni qepën e grirë imët. 2.Shtoni mishin dhe pak piper. I lini për 5 minuta të skuqen. 3.Shtoni karotat, bizelet dhe patatet e prera në kubikë të vegjël. 4.Në fund shtoni 2 lugë gjelle salcë domatesh. I trazoni mirë dhe shtoni 3 gota ujë. 5.E lini gjellën të ziejë […]
1.Në një tenxhere me pak vaj skuqni qepën e grirë imët.
2.Shtoni mishin dhe pak piper. I lini për 5 minuta të skuqen.
3.Shtoni karotat, bizelet dhe patatet e prera në kubikë të vegjël.
4.Në fund shtoni 2 lugë gjelle salcë domatesh. I trazoni mirë dhe shtoni 3 gota ujë.
5.E lini gjellën të ziejë për të paktën 40 minuta. Nga fundi i shtoni kripën.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento