Pak brodo e nxehtë e përgatitur me koncentrat perimesh
2 lugë salcë domatesh
1 lugë koncentrat domatesh
Kripë, piper
1.Prisni tulin e viçit në feta të trasha e më pas në kubikë. Qëroni patatet, lajini dhe pritini në kubikë të të njëjtave përmasa me ato të mishit.
2.Në një tenxhere ngrohni 50 gr gjalpë dhe disa gjethe sherbele, shtoni mishin dhe patatet, lërini të marrin sipërfaqe më pas shtoni dy lugë salcë domatesh dhe një lugë koncentrat domatesh të tretur në një garuzhde brodo, shtoni kripë e piper.
3.Gatuajeni gjellën në zjarr të mesëm për 10 minuta, shtoni verën e kuqe dhe vazhdoni gatimin edhe për 25 minuta duke shtuar pak brodo nëse është e nevojshme.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment