Pak brodo e nxehtë e përgatitur me koncentrat perimesh
2 lugë salcë domatesh
1 lugë koncentrat domatesh
Kripë, piper
1.Prisni tulin e viçit në feta të trasha e më pas në kubikë. Qëroni patatet, lajini dhe pritini në kubikë të të njëjtave përmasa me ato të mishit.
2.Në një tenxhere ngrohni 50 gr gjalpë dhe disa gjethe sherbele, shtoni mishin dhe patatet, lërini të marrin sipërfaqe më pas shtoni dy lugë salcë domatesh dhe një lugë koncentrat domatesh të tretur në një garuzhde brodo, shtoni kripë e piper.
3.Gatuajeni gjellën në zjarr të mesëm për 10 minuta, shtoni verën e kuqe dhe vazhdoni gatimin edhe për 25 minuta duke shtuar pak brodo nëse është e nevojshme.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment