Sugjerojmë:

Gatim special: Biftek me karkaleca, patate dhe krem spinaqi në furrë

Koha e përgatitjes: 30 min Koha e gatimit: 1 orë

Ingredientët

  • 2 lugë gjalpë të pakripur, të shkrirë
  • 4 karkaleca
  • 2 lugë çaji gjethe të freskëta trumze
  • 3 karafil të vegjël hudhër
  • Kripë
  • Piper i zi
  • 1/4 filxhan djathë parmixhano
  • 2/3 filxhan krem
  • 1 kg patate
  • 2 kuti djathë krem
  • Spinaq të ngrirë, të shkrirë dhe të shtrydhur
  • 2/3 filxhan djathë të grirë Gruyere
  • Biftek

Udhëzimet

1

Vendosni një zgarë në furrë dhe ngroheni furrë paraprakisht në 220 gradë,

2

Lyejini zgarën me gjalpë.

3

Në një tas hidhni karkalecat me gjalpë të shkrirë, 1 lugë çaji trumzë, një të tretën e hudhrave të grira, 1/2 lugë çaji kripë dhe piper të zi, përzijini mirë lereni mënjanë.

4

Në një tjetër tas hidhni djathin parmixhano, 1/3 filxhan krem ​​, 1 lugë çaji trumzë, gjysmën e hudhrave të mbetura, 1/2 lugë çaji kripë dhe piper të zi.

5

Pritini patatet në feta dhe vendosini në zgarën e ngrohur në furrë.

6

Sipër u derdhni përzierjen e kremit dhe mbulojini patatet me fletë metalike dhe piqini rreth 15 - 17 minuta, sa patatet të shpohen lehtë me pirun.

7

Hidhni së bashku djathin krem dhe hudhrën e mbetur në një tas dhe shtoni spinaqin duke e pëzier deri sa të vishet me kremin.

8

Ndani përzierjen në dy pjesë dhe shtypni spinaqin.

9

Hiqeni zgarën nga furra dhe spërkatini patatet me djathin Gruyere.

10

Vendoseni biftekët në tigan dhe spërkatni me kripë dhe piper.

11

Piqni biftekët deri sa të marrin gjyrë kafe, 12 - 14 minuta.

12

Ktheni zgarën në furrë duke hedhur sipër karkalecat.

13

Lerini të piqen derisa të fillojnë të kthehen në ngjyrë kafe dhe djathi në patate kthehet në ngjyrë të artë.

14

Lereni të pushojë 5 - 10 minuta.

15

Më pas nxirrini nga furra dhe shërbejin biftekun mbi pjata së bashku me karkalecat, patatet dhe spinaqin me krem.

Lini një koment