Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Vendosni një zgarë në furrë dhe ngroheni furrë paraprakisht në 220 gradë,
Lyejini zgarën me gjalpë.
Në një tas hidhni karkalecat me gjalpë të shkrirë, 1 lugë çaji trumzë, një të tretën e hudhrave të grira, 1/2 lugë çaji kripë dhe piper të zi, përzijini mirë lereni mënjanë.
Në një tjetër tas hidhni djathin parmixhano, 1/3 filxhan krem , 1 lugë çaji trumzë, gjysmën e hudhrave të mbetura, 1/2 lugë çaji kripë dhe piper të zi.
Pritini patatet në feta dhe vendosini në zgarën e ngrohur në furrë.
Sipër u derdhni përzierjen e kremit dhe mbulojini patatet me fletë metalike dhe piqini rreth 15 - 17 minuta, sa patatet të shpohen lehtë me pirun.
Hidhni së bashku djathin krem dhe hudhrën e mbetur në një tas dhe shtoni spinaqin duke e pëzier deri sa të vishet me kremin.
Ndani përzierjen në dy pjesë dhe shtypni spinaqin.
Hiqeni zgarën nga furra dhe spërkatini patatet me djathin Gruyere.
Vendoseni biftekët në tigan dhe spërkatni me kripë dhe piper.
Piqni biftekët deri sa të marrin gjyrë kafe, 12 - 14 minuta.
Ktheni zgarën në furrë duke hedhur sipër karkalecat.
Lerini të piqen derisa të fillojnë të kthehen në ngjyrë kafe dhe djathi në patate kthehet në ngjyrë të artë.
Lereni të pushojë 5 - 10 minuta.
Më pas nxirrini nga furra dhe shërbejin biftekun mbi pjata së bashku me karkalecat, patatet dhe spinaqin me krem.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment