Frapeja me luleshtrydhe është një pije freskuese dhe delikate e përgatitur me qumësht të ftohtë, luleshtrydhe të freskëta, sheqer dhe akull.
Të gjithë përbërësit frulohen bashkë për të krijuar një pije kremoze dhe detoks, ideale për t’u shijuar në një pasdite vere, ndoshta në pishinë me një grup miqsh. Për të kënaqur gjithë familjen mund ta përgatisni edhe në variantin me banane ose fruta pylli.
Përbërësit:
250 gr luleshtrydhe
180 gr qumësht
5 gr sheqer
50 gr akull
Përgatitja:
Për të përgatitur frapenë me luleshtrydhe, nisni nga pastrimi i frutave. Lajini mirë luleshtrydhet dhe hiquni pjesën jeshile, më pas pritini më katërsh dhe lërini mënjanë.
Më pas vendosni akullin në një mikser, shtoni luleshtrydhet e prera e më pas qumështin.
Në fund shtoni sheqerin dhe kalojini në mikser derisa të merrni një përbërje kremoze dhe homogjene. Hidheni masën nëpër gota dhe dekorojini me luleshtrydhe. Shërbejini të ftohta frapetë. Këshillohet të pihet menjëherë për të mos u oksiduar frutat!
Sipas dëshirës, për ta bërë frapenë më kremoze, mund t’i shtoni pak akullore.
1. Përgatitja e shurupit Shurupi është baza që jep ëmbëlsinë e hallvës. Në një tenxhere, shtoni ujin dhe sheqerin. Vendoseni në zjarr mesatar dhe përziejeni derisa sheqeri të tretet plotësisht. Kur të fillojë të vlojë, ulni zjarrin dhe lëreni...
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Lini një koment