Francezët e adhurojnë këtë supë me perime gjatë pranverës
¼ filxhan gjalpë
1 presh
3 patate të mëdha
1 tufë shparguj të freskët
4 lugë çaji kripë
1/2 kile spinaq të freskët
2 karrota
1/3 filxhan oriz të bardhë
1 filxhan pana
2 gota ujë
1 qepë
1.Shkrini gjalpin në një tenxhere të madhe mbi nxehtësi mesatare.
2.Hidhni brenda qepën dhe preshin të copëtuar dhe skuqini pak sa të zbuten.
3.Më pas shtoni ujë në tenxhere bashkë me patatet, karrotat, shpargujt dhe orizin.
4.Shtoni kripën dhe vëreni të ziejë në 30 minuta deri sa orizi dhe perimet të jenë zbutur.
5.Pastaj shtoni spinaqin dhe panën dhe gatuajeni edhe 5 minuta.
Ke pyetur ndonjëherë pse djathi zviceran ka ato vrima kaq të njohura? Për vite me radhë, fëmijët (dhe ndonjëherë edhe të rriturit) janë argëtuar me idenë e minjve të vegjël që kafshojnë djathin duke lënë boshllëqe pas tyre. Por...
A e dini se gocat e detit, këto krijesa të vogla që shumë prej nesh i shijojnë në një pjatë të freskët me limon, fshehin një sekret vërtet të pazakontë? Përtej shijes së tyre unike dhe reputacionit si afrodisiak,...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
Lini një koment