Francezët e adhurojnë këtë supë me perime gjatë pranverës
¼ filxhan gjalpë
1 presh
3 patate të mëdha
1 tufë shparguj të freskët
4 lugë çaji kripë
1/2 kile spinaq të freskët
2 karrota
1/3 filxhan oriz të bardhë
1 filxhan pana
2 gota ujë
1 qepë
1.Shkrini gjalpin në një tenxhere të madhe mbi nxehtësi mesatare.
2.Hidhni brenda qepën dhe preshin të copëtuar dhe skuqini pak sa të zbuten.
3.Më pas shtoni ujë në tenxhere bashkë me patatet, karrotat, shpargujt dhe orizin.
4.Shtoni kripën dhe vëreni të ziejë në 30 minuta deri sa orizi dhe perimet të jenë zbutur.
5.Pastaj shtoni spinaqin dhe panën dhe gatuajeni edhe 5 minuta.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment