Ngroheni furrën në 200 gradë C. Prisni fokacen në mes për të krijuar 2 raunde. Vendoseni anën e prerë lart në një fletë pjekjeje. Lyejeni bukën me vaj ulliri dhe i hidhni pak kripe dhe piper. Shtoni 1/4 filxhan marinara mbi secilën raund dhe spërkateni me provolonën sipër. Mbi djathin, shpërndani fetat e sallamit, speca djegës, ullinjtë kalamata, argjinare dhe ullinj manzanilla në secilin raund. Piqeni derisa skajet të jenë artë dhe djathi të shkrihet, 10 – 12 minuta. Spërkatini picat me pesto dhe pak parmixhano dhe borzilok. Ndajeni në feta dhe shërbejeni.
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. 2️⃣ Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. 2️⃣ Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. 3️⃣ Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! 🔹...
Lini një koment