Ngroheni furrën në 200 gradë C. Prisni fokacen në mes për të krijuar 2 raunde. Vendoseni anën e prerë lart në një fletë pjekjeje. Lyejeni bukën me vaj ulliri dhe i hidhni pak kripe dhe piper. Shtoni 1/4 filxhan marinara mbi secilën raund dhe spërkateni me provolonën sipër. Mbi djathin, shpërndani fetat e sallamit, speca djegës, ullinjtë kalamata, argjinare dhe ullinj manzanilla në secilin raund. Piqeni derisa skajet të jenë artë dhe djathi të shkrihet, 10 – 12 minuta. Spërkatini picat me pesto dhe pak parmixhano dhe borzilok. Ndajeni në feta dhe shërbejeni.
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Lini një koment