Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 200 gradë C.
Prisni fokacen në mes për të krijuar 2 raunde.
Vendoseni anën e prerë lart në një fletë pjekjeje. Lyejeni bukën me vaj ulliri dhe i hidhni pak kripe dhe piper.
Shtoni 1/4 filxhan marinara mbi secilën raund dhe spërkateni me provolonën sipër.
Mbi djathin, shpërndani fetat e sallamit, speca djegës, ullinjtë kalamata, argjinare dhe ullinj manzanilla në secilin raund.
Piqeni derisa skajet të jenë artë dhe djathi të shkrihet, 10 – 12 minuta.
Spërkatini picat me pesto dhe pak parmixhano dhe borzilok.
Ndajeni në feta dhe shërbejeni.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment