Për mbushjen: Djathra, Perime, Sallamra (sipas dëshirës)
1.Në një enë shtoni miellin, vajin, kripën, ujin e majanë derisa të krijoni një brumë të butë dhe homogjen. Nëse doni një fokaçe të thjeshtë, hapeni brumin 0.5 cm, lyeni tiganin me vaj dhe piqeni për 5 minuta për çdo anë. Nëse doni një fokaçe të mbushur, ndajeni brumin përgjysmë.
2.Hapni me petëz gjysmat e brumit, por jo shumë të trasha se fryhen në tigan. Mbushni gjysmën e parë me perime e djathë apo sallam dhe mbylleni me gjysmën tjetër.
3.Lyeni tiganin me vaj dhe piqeni për 5 minuta në çdo anë. Fokaçja juaj është gati për në tryezë.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment