Për mbushjen: Djathra, Perime, Sallamra (sipas dëshirës)
1.Në një enë shtoni miellin, vajin, kripën, ujin e majanë derisa të krijoni një brumë të butë dhe homogjen. Nëse doni një fokaçe të thjeshtë, hapeni brumin 0.5 cm, lyeni tiganin me vaj dhe piqeni për 5 minuta për çdo anë. Nëse doni një fokaçe të mbushur, ndajeni brumin përgjysmë.
2.Hapni me petëz gjysmat e brumit, por jo shumë të trasha se fryhen në tigan. Mbushni gjysmën e parë me perime e djathë apo sallam dhe mbylleni me gjysmën tjetër.
3.Lyeni tiganin me vaj dhe piqeni për 5 minuta në çdo anë. Fokaçja juaj është gati për në tryezë.
1. Përgatitja e shurupit Shurupi është baza që jep ëmbëlsinë e hallvës. Në një tenxhere, shtoni ujin dhe sheqerin. Vendoseni në zjarr mesatar dhe përziejeni derisa sheqeri të tretet plotësisht. Kur të fillojë të vlojë, ulni zjarrin dhe lëreni...
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Lini një koment