Për mbushjen: Djathra, Perime, Sallamra (sipas dëshirës)
1.Në një enë shtoni miellin, vajin, kripën, ujin e majanë derisa të krijoni një brumë të butë dhe homogjen. Nëse doni një fokaçe të thjeshtë, hapeni brumin 0.5 cm, lyeni tiganin me vaj dhe piqeni për 5 minuta për çdo anë. Nëse doni një fokaçe të mbushur, ndajeni brumin përgjysmë.
2.Hapni me petëz gjysmat e brumit, por jo shumë të trasha se fryhen në tigan. Mbushni gjysmën e parë me perime e djathë apo sallam dhe mbylleni me gjysmën tjetër.
3.Lyeni tiganin me vaj dhe piqeni për 5 minuta në çdo anë. Fokaçja juaj është gati për në tryezë.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment