Petulla të shpejta me lulelakër
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Në një tigan të sheshtë me vaj ulliri, hidhni fileton dhe rrotullojeni disa herë derisa ajo të marrë ngjyrë të kuqerremtë nga të gjitha anët.
Shtoni erëza të ndryshme, piper të zi kokërr dhe më pas kalojeni në furrë për rreth 15 min.
Në një tigan tjetër hidhni pak vaj ulliri dhe spinaqin e larë e të pastruar nga bishtat.
Skuqeni për 2-3 min dhe shtoni stikat.
Në një tigan tjetër skuqni patatet e ziera më parë, në formë gjysmë sferash të vogla.
Në tiganin ku gatuat fileton shtoni salcën, një lugë çaji me koncentrat vere dhe rregullojeni me kripë.
Nxirreni fileton nga furra dhe sherbejeni me patatet.
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment