Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Jo vetëm filetot e pulës. Edhe me fileto mishi mund të bëjmë receta fantastike si kjo e sotmja, që në kombinim me kërpudhat do ju pëlqejë pamasë.
Në një tenxhere me vaj ulliri skuqni hudhrat dhe më pas shtojmë filetot e holla të mishit.
I shtoni pak kripë dhe i skuqni mirë nga të dyja anët.
Pas 5 minutash shtoni edhe kërpudhat. I përzieni mirë dhe shtoni 1 gotë ujë.
Sapo ta shihni që kërpudhat dhe mishi janë drej fundit dhe lëngu ka shteruar disi, shtoni qumështin.
Prisni derisa të trashet pak lëngu.
Shtoni pak kripë, piper të zi dhe majdanozin e copëtuar. Shërbejeni të ngrohtë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment