Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 200 gradë.
Hidhni farat e pishës në një tigan të vogël pa vaj për 2-3 minuta derisa të marrin ngjyrë të artë dhe pastaj hiqini nga tigani.
Vendosni farat e pishës, hudhrat, pecorinon, specat, trumzën, domatet e thata dhe ullinjtë pa bërthama në një procesor ushqimi dhe lërini derisa të copëtohen.
Pastaj hidhini në 100 ml vaj ulliri dhe përzijini.
Fusni për të zier patatet në ujë të kripur për 15-20 minuta, sa të zbuten.
Ndërkohë, ngrohni 20 ml vaj ulliri në një tigan, shtoni qepët dhe skuqini për 1-2 minuta.
Hiqeni tiganin nga nxehtësia dhe hidhni brenda 5 lugë çaji salcë pesto.
Shtrijini fetat e domateve në një tavë pjekjeje dhe vendosni peshkun në krye.
Shtoni disa pika të salcës pesto me qepë.
Përhapeni borzilokun mbi filetot e peshkut, pastaj piqeni për 18-20 minuta.
Patatet hiqini nga zjarri dhe futini në blender t'i bëni pure.
Përzijini me gjalpë dhe arrëmyshk.
Hidhini patatet dhe filetot në pjata dhe merrni me lugë peston.
Pjata do të jetë gati për servirje.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment