Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 200 gradë.
Hidhni farat e pishës në një tigan të vogël pa vaj për 2-3 minuta derisa të marrin ngjyrë të artë dhe pastaj hiqini nga tigani.
Vendosni farat e pishës, hudhrat, pecorinon, specat, trumzën, domatet e thata dhe ullinjtë pa bërthama në një procesor ushqimi dhe lërini derisa të copëtohen.
Pastaj hidhini në 100 ml vaj ulliri dhe përzijini.
Fusni për të zier patatet në ujë të kripur për 15-20 minuta, sa të zbuten.
Ndërkohë, ngrohni 20 ml vaj ulliri në një tigan, shtoni qepët dhe skuqini për 1-2 minuta.
Hiqeni tiganin nga nxehtësia dhe hidhni brenda 5 lugë çaji salcë pesto.
Shtrijini fetat e domateve në një tavë pjekjeje dhe vendosni peshkun në krye.
Shtoni disa pika të salcës pesto me qepë.
Përhapeni borzilokun mbi filetot e peshkut, pastaj piqeni për 18-20 minuta.
Patatet hiqini nga zjarri dhe futini në blender t'i bëni pure.
Përzijini me gjalpë dhe arrëmyshk.
Hidhini patatet dhe filetot në pjata dhe merrni me lugë peston.
Pjata do të jetë gati për servirje.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment