Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 200 gradë.
Hidhni farat e pishës në një tigan të vogël pa vaj për 2-3 minuta derisa të marrin ngjyrë të artë dhe pastaj hiqini nga tigani.
Vendosni farat e pishës, hudhrat, pecorinon, specat, trumzën, domatet e thata dhe ullinjtë pa bërthama në një procesor ushqimi dhe lërini derisa të copëtohen.
Pastaj hidhini në 100 ml vaj ulliri dhe përzijini.
Fusni për të zier patatet në ujë të kripur për 15-20 minuta, sa të zbuten.
Ndërkohë, ngrohni 20 ml vaj ulliri në një tigan, shtoni qepët dhe skuqini për 1-2 minuta.
Hiqeni tiganin nga nxehtësia dhe hidhni brenda 5 lugë çaji salcë pesto.
Shtrijini fetat e domateve në një tavë pjekjeje dhe vendosni peshkun në krye.
Shtoni disa pika të salcës pesto me qepë.
Përhapeni borzilokun mbi filetot e peshkut, pastaj piqeni për 18-20 minuta.
Patatet hiqini nga zjarri dhe futini në blender t'i bëni pure.
Përzijini me gjalpë dhe arrëmyshk.
Hidhini patatet dhe filetot në pjata dhe merrni me lugë peston.
Pjata do të jetë gati për servirje.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment