Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 200 gradë.
Hidhni farat e pishës në një tigan të vogël pa vaj për 2-3 minuta derisa të marrin ngjyrë të artë dhe pastaj hiqini nga tigani.
Vendosni farat e pishës, hudhrat, pecorinon, specat, trumzën, domatet e thata dhe ullinjtë pa bërthama në një procesor ushqimi dhe lërini derisa të copëtohen.
Pastaj hidhini në 100 ml vaj ulliri dhe përzijini.
Fusni për të zier patatet në ujë të kripur për 15-20 minuta, sa të zbuten.
Ndërkohë, ngrohni 20 ml vaj ulliri në një tigan, shtoni qepët dhe skuqini për 1-2 minuta.
Hiqeni tiganin nga nxehtësia dhe hidhni brenda 5 lugë çaji salcë pesto.
Shtrijini fetat e domateve në një tavë pjekjeje dhe vendosni peshkun në krye.
Shtoni disa pika të salcës pesto me qepë.
Përhapeni borzilokun mbi filetot e peshkut, pastaj piqeni për 18-20 minuta.
Patatet hiqini nga zjarri dhe futini në blender t'i bëni pure.
Përzijini me gjalpë dhe arrëmyshk.
Hidhini patatet dhe filetot në pjata dhe merrni me lugë peston.
Pjata do të jetë gati për servirje.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment