Fetuccine me gogozhare dhe djathë të shkirë që të lëpini gishtat

2 lugë vaj ulliri
1 qepë të vogël
2 - 3 karafil hudhër
Një kavanoz me speca të kuq, të drenazhuar dhe të copëtuar
1/2 filxhan supë pule
1 filxhan me djathë të shkrirë
1 pako fettuccine (makarona)
Kripë
Piper i zi
2 gjethe majdanoz

1.Nxeheni vajin në një tigan mbi nxehtësinë mesatare.

2.Hidhni qepën dhe hudhrën derisa të zbutën, rreth 10 minuta.

3.Shtoni specat të piqen dhe pasi të mbaroni lerini të ftohen pak.

4.Hidhini përbërësit në një procesor ushqimi dhe 2 lugë djathë të shkrirë.

5.Lerini të bëhen deri sa masa të zbutet, rreth 30 sekonda.

6.Gatuajini makaronat sipas udhëzimeve të paketës.

7.Kullojini dhe rezervoni 1/2 filxhan ujë nga makaronat.

8.Hidhini tek makaronat salcën e përgatitur, duke shtuar ujin e pastave me lugë gjelle, nëse është e nevojshme.

9.Salcën përzijeni mirë që makaronat të vishet plotësisht.

10.Shtoni kripë dhe piper për shije.

11.Hidhini makaronat në pjata për servirje dhe dekorojini me majdanoz dhe djathin e mbetur.

Lini një koment