Sugjerojmë:

Fasule të ziera me salcë domatesh dhe erëza

Ingredientët

  • Vaj ulliri
  • 1 qepë të madhe
  • 2 karafil hudhër
  • 2 gota salcë domatesh
  • 1 kuti fasule cannellini
  • 1 lugë gjelle borzilok të thatë
  • 1/2 lugë çaji rigon
  • Kripë
  • Piper të zi

Udhëzimet

1

Hidhni vajin e ullirit të nxehet në një tenxhere mbi nxehtësinë mesatare.

2

Brenda shtoni dhe qepët e grira dhe gatujini për rreth 5 minuta.

3

Pasraj shtoni hudhrën dhe vazhdoni ta gatuani 1 deri 2 minuta më shumë.

4

Hidhni salcën e domateve në tenxhere dhe përzijeni.

5

Shtoni fasulet cannelini, borzilok, rigon, kripë dhe piper.

6

Vijeni përzierjen të ziejë dhe zvogëloni nxehtësinë në të ulët dhe gatuajeni deri sa fasulet jtë jenë zier.

Lini një koment