Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Hidhni vajin e ullirit të nxehet në një tenxhere mbi nxehtësinë mesatare.
Brenda shtoni dhe qepët e grira dhe gatujini për rreth 5 minuta.
Pasraj shtoni hudhrën dhe vazhdoni ta gatuani 1 deri 2 minuta më shumë.
Hidhni salcën e domateve në tenxhere dhe përzijeni.
Shtoni fasulet cannelini, borzilok, rigon, kripë dhe piper.
Vijeni përzierjen të ziejë dhe zvogëloni nxehtësinë në të ulët dhe gatuajeni deri sa fasulet jtë jenë zier.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment