Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Vendoseni proshutën në pjatë dhe futeni në mikrovalë në nxehtësi të lartë për rreth 4 minuta.
Në tenxhere hidhni supën e pulës, verën e bardhë dhe salcën e domateve.
Shtoni hudhër, qepë dhe domate dhe përzijini mirë.
Hidhni mishin e derrit, proshutën dhe trumzën.
Lerini të gatuhen me kapak mbuluar, derisa mishi i derrit të jete zier plotësisht.
Tridhjetë e pesë minuta para se ta shërbeni, hiqni trumzë nga mishi.
Vini thjerrëzat për të gatuar.
Zieni thjerrëzat deri sa të zbuten 30 - 35 minuta.
Hidhni fasulet e gatshme të gatuhen për rreth 3 minuta.
Pasi të jenë gatuar shërbejeni
Shërbejeni me bukë të tharë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment