Fasule të ziera me mish derri dhe thjerrëza

Koha e përgatitjes: 20 min Koha e gatimit: 40 min

Ingredientët

  • 4 copa proshutë të trashë
  • 2 tableta supë pule
  • 1/2 gotë verë e bardhë
  • 3 lugë çaji salcë domate
  • Hudhër
  • 1 qepë
  • Domate të vogla
  • Mish derri
  • Trumzë e freskët
  • 1/2 kuti thjerrëzash
  • 1 kuti me fasule të vogla të bardha
  • Bukë e tharë për servirje

Udhëzimet

1

Vendoseni proshutën në pjatë dhe futeni në mikrovalë në nxehtësi të lartë për rreth 4 minuta.

2

Në tenxhere hidhni supën e pulës, verën e bardhë dhe salcën e domateve.

3

Shtoni hudhër, qepë dhe domate dhe përzijini mirë.

4

Hidhni mishin e derrit, proshutën dhe trumzën.

5

Lerini të gatuhen me kapak mbuluar, derisa mishi i derrit të jete zier plotësisht.

6

Tridhjetë e pesë minuta para se ta shërbeni, hiqni trumzë nga mishi.

7

Vini thjerrëzat për të gatuar.

8

Zieni thjerrëzat deri sa të zbuten 30 - 35 minuta.

9

Hidhni fasulet e gatshme të gatuhen për rreth 3 minuta.

10

Pasi të jenë gatuar shërbejeni

11

Shërbejeni me bukë të tharë.

Lini një koment