Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Vendosni fasulet në një tenxhere ose tigan dhe mbulojini me ujë.
Shtoni 3 lugë vaj, qepet dhe specat e kuq të thatë.
Gatuajini fasulet për 1 orë e gjysëm deri në 2 orë në zjarr të mesëm.
Ngrohni furrën në 200 gradë.
Kur fasulet të jenë bërë, në një tigan shtoni gjysmën e gotës së vajit dhe piperin e kuq në zjarr të mesëm.
Trazojeni deri sa të miskohet tamam dhe piperi i kuq të jetë kombinuar me vajin.
Shtojeni këtë në tenxheren me fasulet dhe trazojeni mirë.
Marinojeni me kripë dhe piper dhe lereni të vlojë për rreth 3 minuta.
Të gjitha fasulet hidhini në një tavë të thellë dhe shtoni ujë deri sa të mbulohen fasulet.
Vendosni qepë dhe specin e kuq për dekor.
Piqeni në furrë për 30 minuta.
Lereni të piqet 15 minuta dhe shtoni majdanozin.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment