Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Vendosni fasulet në një tenxhere ose tigan dhe mbulojini me ujë.
Shtoni 3 lugë vaj, qepet dhe specat e kuq të thatë.
Gatuajini fasulet për 1 orë e gjysëm deri në 2 orë në zjarr të mesëm.
Ngrohni furrën në 200 gradë.
Kur fasulet të jenë bërë, në një tigan shtoni gjysmën e gotës së vajit dhe piperin e kuq në zjarr të mesëm.
Trazojeni deri sa të miskohet tamam dhe piperi i kuq të jetë kombinuar me vajin.
Shtojeni këtë në tenxheren me fasulet dhe trazojeni mirë.
Marinojeni me kripë dhe piper dhe lereni të vlojë për rreth 3 minuta.
Të gjitha fasulet hidhini në një tavë të thellë dhe shtoni ujë deri sa të mbulohen fasulet.
Vendosni qepë dhe specin e kuq për dekor.
Piqeni në furrë për 30 minuta.
Lereni të piqet 15 minuta dhe shtoni majdanozin.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment