Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Përgatisim fillimisht salcën për eskallop duke i pastruar kërpudhat me ndihmën e një pecete të lagur dhe të shtrydhur mirë dhe duke i prerë gjithashtu në feta të holla.
Në një tigan, kavardisim ne pak vaj ulliri hudhrën e prerë hollë, shtojmë fetat e kërpudhave dhe i gatuajmë në zjarr të fortë për rreth 10 minuta derisa të lëshojnë lëngun e tyre.
Pas kësaj, i shtojmë verën e bardhë dhe në momentin që vera ka avulluar, shtojmë pak lëng mishi dhe i gatuajmë kërpudhat edhe për 10 minuta të tjera derisa në fund të zbuten dhe të formohet një lëng pak i trashë.
Hedhim kripë, piper dhe majdanoz dhe i lemë të pushojnë.
Përgatisim filetot e viçit duke i rrahur me ndihmën e një rrahëse mishi derisa të arrijnë trashësinë prej 1cm.
I lyejmë me pak miell dhe i skuqim nga të dyja anët në tiganin ku kemi shkrirë gjalpin dhe pak vaj ulliri.
I heqim nga tigani dhe i shtojmë tek salca me kerpudha duke i përzierë mirë.
I shërbejmë menjëherë duke i dekoruar me majdanoz të grirë në siperfaqe.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment