Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Përgatisim fillimisht salcën për eskallop duke i pastruar kërpudhat me ndihmën e një pecete të lagur dhe të shtrydhur mirë dhe duke i prerë gjithashtu në feta të holla.
Në një tigan, kavardisim ne pak vaj ulliri hudhrën e prerë hollë, shtojmë fetat e kërpudhave dhe i gatuajmë në zjarr të fortë për rreth 10 minuta derisa të lëshojnë lëngun e tyre.
Pas kësaj, i shtojmë verën e bardhë dhe në momentin që vera ka avulluar, shtojmë pak lëng mishi dhe i gatuajmë kërpudhat edhe për 10 minuta të tjera derisa në fund të zbuten dhe të formohet një lëng pak i trashë.
Hedhim kripë, piper dhe majdanoz dhe i lemë të pushojnë.
Përgatisim filetot e viçit duke i rrahur me ndihmën e një rrahëse mishi derisa të arrijnë trashësinë prej 1cm.
I lyejmë me pak miell dhe i skuqim nga të dyja anët në tiganin ku kemi shkrirë gjalpin dhe pak vaj ulliri.
I heqim nga tigani dhe i shtojmë tek salca me kerpudha duke i përzierë mirë.
I shërbejmë menjëherë duke i dekoruar me majdanoz të grirë në siperfaqe.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment