Eshtë koha e tyre! Si të gatuani një pjatë të mirë me midhje
Përgjatë verës, midhjet kanë sezonin e tyre. Çmimi i tyre nis nga 200 lek të vjetra e deri në 300 lek. Kanë një shije fantastike, vlera ushqimore të larta dhe teknika e përgatitjes nuk do shumë mend.
Neps.al ju rendit më poshtë disa hapa të thjeshtë sesi t’i qëroni, pastroni dhe shijoni ato ashtu siç duhet.
Si fillim 1 kg midhje do e lini në një tas të madh me ujë të rrjedhshëm të ftohtë. Pastroni sa të mundeni me ndihmën e një thike, guackën e tyre për të larguar papastërtitë.
Midhjet që janë të thyera duhet t’i shmangni, sikurse edhe ato të hapura.
Largoni atë fitilin e vogël që kanë
Më pas në një tenxhere skuqni 15 gramë gjalpë, qepën e grirë imët dhe 2 qepët e njoma.
I lini 10-12 minuta derisa qepa të zbutet. Shtoni 2 thelpi hudhra të shtypura, 100 ml verë të bardhë dhe 100 ml ujë. I përzieni mirë.
Pas 5 minutash shtoni midhjet dhe i përzieni të gjitha bashkë. Në momentin që guacka u është hapur të gjithë midhjeve do të thotë që ato janë gati. Pas 5 minutash i hiqni nga zjarri dhe i kaloni në një enë.
Sipas dëshirës mund t’i shoqëroni me një patate të skuqura.
Për emisionin “Maska” në Youtube, në kanalin “Homeland Albania”, një ish-punonjës i një Fast Food-i në Tiranë dëshmon për atë që ndodh në “prapaskenën” e Fast Food-eve në vend! Një lemeri e vërtetë! “Puna në Fast Food ka shumë...
Nëse qëroni hudhrën çdo herë kokërr më kokërr, ka një truk të thjeshtë që do t’ju kursejë kohë: Vendosni thelpinjtë e hudhrës brenda një kavanozi të vogël ose një tasi. Mbylleni kapakun (ose mbuloni tasin me një pjatë) dhe...
Për t’u siguruar që vezët tuaja nuk çahen gjatë zierjes, provoni këtë truk të thjeshtë: Shtoni kripë ose uthull: Hidhni 1 lugë gjelle kripë ose uthull të bardhë në ujin e zierjes. Kjo ndihmon në forcimin e lëvozhgës dhe...
Lini një koment