Eshtë koha e tyre! Si të gatuani një pjatë të mirë me midhje
Përgjatë verës, midhjet kanë sezonin e tyre. Çmimi i tyre nis nga 200 lek të vjetra e deri në 300 lek. Kanë një shije fantastike, vlera ushqimore të larta dhe teknika e përgatitjes nuk do shumë mend.
Neps.al ju rendit më poshtë disa hapa të thjeshtë sesi t’i qëroni, pastroni dhe shijoni ato ashtu siç duhet.
Si fillim 1 kg midhje do e lini në një tas të madh me ujë të rrjedhshëm të ftohtë. Pastroni sa të mundeni me ndihmën e një thike, guackën e tyre për të larguar papastërtitë.
Midhjet që janë të thyera duhet t’i shmangni, sikurse edhe ato të hapura.
Largoni atë fitilin e vogël që kanë
Më pas në një tenxhere skuqni 15 gramë gjalpë, qepën e grirë imët dhe 2 qepët e njoma.
I lini 10-12 minuta derisa qepa të zbutet. Shtoni 2 thelpi hudhra të shtypura, 100 ml verë të bardhë dhe 100 ml ujë. I përzieni mirë.
Pas 5 minutash shtoni midhjet dhe i përzieni të gjitha bashkë. Në momentin që guacka u është hapur të gjithë midhjeve do të thotë që ato janë gati. Pas 5 minutash i hiqni nga zjarri dhe i kaloni në një enë.
Sipas dëshirës mund t’i shoqëroni me një patate të skuqura.
Stresi është një pjesë e pandashme e jetës së përditshme, por kur nuk menaxhohet siç duhet, mund të ndikojë negativisht në shëndetin tuaj fizik dhe mendor. Në këtë artikull, do të zbuloni disa mënyra praktike për të menaxhuar stresin...
Fryrja e stomakut është një problem i zakonshëm që prek shumë njerëz dhe shpesh lidhet me zakone të përditshme ushqimi apo mënyrën e jetesës. Nëse dëshironi të ndiheni më rehat dhe të përmirësoni tretjen tuaj, këto këshilla mund t’ju...
Gjumi cilësor është thelbësor për shëndetin fizik dhe mendor, por shumë prej nesh vuajnë nga mungesa e tij. Në këtë artikull, do të gjeni disa këshilla të thjeshta që mund t’i zbatoni për të përmirësuar gjumin tuaj dhe për...
Lini një koment