Embëlsohuni këtë të premtë me një kek me portokall
250 gram miell
4 vezë
180 gram sheqer
1/2 lugë çaji ekstrakt vaniljeje
Lëkura e grirë e një portokalli
1/2 gotë me vaj luledielli
1/2 gotë me lëng portokalli
1 lugë çaji pluhur pjekjeje
1.Në një tas rrihni vezët me sheqerin.
2.Shtoni lëngun e portokallit, lëkurën, vajin dhe vaniljen. I përzieni mirë me një mikser elektrik.
3.Gradualisht shtoni miellin e situr dhe pluhurin pjekës.
4.Pasi të keni krijuar një masë homogjene, e kaloni masën në formën e kekut të lyer paraprakisht me gjalpë.
5.E fusni në furrë të piqet për 40 minuta në temperaturë 180 gradë.
6.I shtoni sipër sheqer pluhur dhe prisni disa minuta të ftohet, para se ta shijoni kekun me portokall.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Lini një koment