Embëlsohuni këtë të premtë me një kek me portokall
250 gram miell
4 vezë
180 gram sheqer
1/2 lugë çaji ekstrakt vaniljeje
Lëkura e grirë e një portokalli
1/2 gotë me vaj luledielli
1/2 gotë me lëng portokalli
1 lugë çaji pluhur pjekjeje
1.Në një tas rrihni vezët me sheqerin.
2.Shtoni lëngun e portokallit, lëkurën, vajin dhe vaniljen. I përzieni mirë me një mikser elektrik.
3.Gradualisht shtoni miellin e situr dhe pluhurin pjekës.
4.Pasi të keni krijuar një masë homogjene, e kaloni masën në formën e kekut të lyer paraprakisht me gjalpë.
5.E fusni në furrë të piqet për 40 minuta në temperaturë 180 gradë.
6.I shtoni sipër sheqer pluhur dhe prisni disa minuta të ftohet, para se ta shijoni kekun me portokall.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment