Fileto pule me perime të pjekura
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Sugjerojmë:
Në një enë hapim miellin, në mes shtojmë sheqerin vezët dhe gjalpin.
Shtojmë edhe majanë për ëmbëlsira.
E trazojmë deri sa të arrijmë një masë brumi. Për 3-4 minuta punojmë brumin dhe pastaj e mbështjellim me qeska kuzhine dhe e lemë të pushojë në frigorifer për 15-20 minuta.
Pastaj e marrim brumin dhe e hapim me shkopin e petave për ta futur në tepsi.
Mbi petën e shtrirë mbi tepsinë e lyer me gjalpë , hedhim gjizën, pak sheqer dhe lëkurën e limonit të grirë.
Sipër hedhim qershitë e ndara në copa dhe e futim ëmbëlsirën në furrë .
Furra do të jetë e ngrohur paraprakisht në 180 gradë dhe e lemë ëmblësirën rreth 45 minuta deri sa të piqet.
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment