Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një enë hapim miellin, në mes shtojmë sheqerin vezët dhe gjalpin.
Shtojmë edhe majanë për ëmbëlsira.
E trazojmë deri sa të arrijmë një masë brumi. Për 3-4 minuta punojmë brumin dhe pastaj e mbështjellim me qeska kuzhine dhe e lemë të pushojë në frigorifer për 15-20 minuta.
Pastaj e marrim brumin dhe e hapim me shkopin e petave për ta futur në tepsi.
Mbi petën e shtrirë mbi tepsinë e lyer me gjalpë , hedhim gjizën, pak sheqer dhe lëkurën e limonit të grirë.
Sipër hedhim qershitë e ndara në copa dhe e futim ëmbëlsirën në furrë .
Furra do të jetë e ngrohur paraprakisht në 180 gradë dhe e lemë ëmblësirën rreth 45 minuta deri sa të piqet.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment